telefoon 0497 45 22 59

Verwarming

Saerens BVBA plaatst voor u

Zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u een groot deel van het warm water aanmaken. Een zonneboiler bespaart u een pak geld. Het zonlicht wordt door een zonnecollector namelijk opgevangen en omgezet in warmte. Deze zonnewarmte wordt dan doorgegeven aan een vloeistof in de leidingen tussen de zonnecollector en het voorraadvat.

Door de circulatie wordt het water opgewarmd en warm gehouden totdat men warm water nodig heeft. Zo kan je dus heel wat kostbare energie besparen.

Soms ondersteunt zo’n systeem zelfs gedeeltelijk de verwarming van uw huis. Dit wordt grotendeels bepaald door de capaciteit van het opslagvat.

Warmtepompboiler

Deze warmt water op via de warme lucht die het onttrekt uit de lucht in de woning. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp: het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

Warmtepompen

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een warmtebron zoals water, grond of lucht en geeft die warmte op een hogere temperatuur af. Er bestaan 3 types:

Welk type gebruikt wordt, wordt bepaald op basis van uw behoeften en de technische mogelijkheden.

Hybride systemen

Hierbij hebt u een combinatie aan systemen (vb gas- en warmtepomp), waarbij steeds voorrang wordt gegeven aan het voordeligste.